A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тавричанська громада
Херсонська область, Каховський район

До уваги фізичних осіб-підприємців!

Дата: 28.01.2022 08:02
Кількість переглядів: 68

Переглянути вихідне зображенняЗ 01 січня 2022 року страховий стаж, необхідний для призначення пенсії,  складає 29 років і надалі він поступово буде збільшуватися.  Для тих, хто досягне пенсійного віку у 2023 році — це 30 років, у 2024 році – 31 рік і так до 2028 року, коли необхідний для призначення пенсії страховий стаж становитиме 35 років.

Страховий стаж – це період, протягом якого людина підлягала загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачувалися внески в розмірі не менше мінімального страхового внеску.

Для зарахування страхового стажу фізичним особам – підприємцям, у тому числі  «спрощенцям», необхідно своєчасно сплачувати єдиний соціальний внесок та подавати річну звітність до органів податкової служби.

Дані звітності про дохід підприємця та сплату єдиного внеску завантажуються до системи персоніфікованого обліку Пенсійного фонду та в подальшому використовуються для призначення пенсії, допомоги в центрі зайнятості та інших соціальних виплат.

Згідно діючого законодавства фізичні особи – підприємці зобов’язані сплачувати єдиний внесок в розмірі не меншому ніж 22% від мінімальної зарплати, яка з 1 січня 2022 року складає 6 500 грн, відповідно мінімальний страховий внесок – 1430 грн  на місяць.

Максимальна величина доходу, яка підлягає оподаткуванню, з січня 2022 року становить - 97 500 грн, відповідно максимальна сума нарахованого єдиного внеску з  січня  складає  -  21 450 грн.

Термін сплати єдиного внеску, нарахованого за звітний квартал, - до 20 числа місяця, наступного за звітним кварталом. 

Пам'ятайте!Наявність заборгованості зі сплати страхових або єдиного внесків не дозволяє зарахувати до страхового стажу періоди роботи в повному обсязі і Ви ризикуєте залишитися без права на отримання пенсії та інших соціальних виплат.

 

Шановні підприємці, задумайтесь над своїм майбутнім!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь