A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тавричанська громада
Херсонська область, Каховський район

Яким чином в медичному висновку про тимчасову непрацездатність відображається тимчасова непрацездатність, пов'язана з нещасним випадком на виробництві?

Дата: 17.01.2022 10:55
Кількість переглядів: 68

Яким чином в медичному висновку про тимчасову непрацездатність відображається тимчасова непрацездатність, пов'язана з нещасним випадком на виробництві?

 

Алгоритм:

1. Лікар, формуючи МВТН (медичний висновок про тимчасову непрацездатність), може поставити відмітку, що нещасний випадок, професійне захворювання сталися на виробництві тільки, якщо володіє цією інформацією. Разом з тим, відповідно до постанови КМУ від 17.04.2019 № 377 лікар направляє екстрене повідомлення про звернення потерпілого з посиланням на нещасний випадок та/або гостре професійне захворювання (отруєння) на виробництвіразі можливості з висновком про ступінь тяжкості травм):

підприємству (установі, організації), де працює потерпілий, або на якому він виконував роботу;

територіальному органові Держпраці за місцем настання нещасного випадку та/або гострого професійного захворювання (отруєння);

робочому органові виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України за місцем настання нещасного випадку.

2. Якщо у лікаря такої інформації немає, він не встановлює таку відмітку та не вчиняє інших дій щодо ініціації розслідування випадку.

3. Електронний листок непрацездатності автоматично формується за категорією «Тимчасова непрацездатність внаслідок захворювання або травми, не пов’язані з нещасним випадком на виробництві».

4. Якщо цей випадок стався внаслідок професійної діяльності працівника, розпочинається процедура розслідування відповідно до постанови КМУ від 17.04.2019 № 337, за участі представників Фонду соціального страхування України та територіального органу Держпраці (спецрозслідування).

5. Після завершення розслідування приймається рішення щодо остаточної причини непрацездатності відповідно до актів розслідування «Нещасний випадок на виробництві» або «Професійне захворювання» відповідно.

            Якщо під час розслідування зв’язок з виробництвом буде підтверджено, представники Фонду соціального страхування України оновлять причину непрацездатності в електронному лікарняному. Для цього роботодавцям не потрібно додатково звертатись до Фонду – лікарі ФССУ внесуть зміни самостійно

Переглянути вихідне зображення


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь