A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тавричанська громада
Херсонська область, Каховський район

Мери закликали керівництво держави збільшити відсоток зарахування ПДФО до місцевих бюджетів

Дата: 01.03.2021 16:29
Кількість переглядів: 197

25 лютого відбулося засідання Ради розвитку громад та територій, на якому виступили члени Правління АМУ – Тернопільський міський голова Сергій Надал, Маріупольський міський голова Вадим Бойченко, а також мер міста Золотоноша Віталій Войцехівський.

Сергій Надал відзначив, що Конгрес місцевих і регіональних влад може допомогти ефективніше працювати органам місцевого самоврядування, органам державної влади, а найголовніше — вирішити проблеми людей.

Тернопільський міський голова подякував за врахування інтересів територіальних громад при голосуванні за проект змін до Бюджетного кодексу України,  а саме, збереження на постійній основі зарахування до доходів загального фонду бюджетів місцевого самоврядування 13,44% акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального. Також він висловив позицію Асоціації міст України  щодо необхідності у наступному бюджетному процесі збільшити частину ПДФО, яка буде зараховуватися до місцевих бюджетів. «Попереду нас чекає багато викликів, які слід вирішувати разом. Адже у всіх нас єдина мета – сильна, незалежна, унітарна Україна», - наголосив С.Надал.

Відео виступу Тернопільського міського голови С.Надала:

Вадим Бойченко зазначив, що вирішення інфраструктурних питань дасть новий імпульс у розвитку Маріуполя і  Донецької області.

«Маріуполь пройшов складний шлях випробувань. З 2014 року наше місто стало сильніше та навчилося йти вперед. Ми прийняли до громади 120 тисяч «нових маріупольців». Разом стали будувати вітрину відновленого українського Донбасу. Сьогодні в рамках децентралізації, як основної реформи, ми знайшли в собі можливості розвиватися і реалізовувати проєкти. Стати найбільш відкритим і прозорим містом України», - підкреслив В. Бойченко.

На завершення Вадим Бойченко від імені Правління Асоціації міст України звернувся до керівництва держави з проханням збільшити відсоток ПДФО, який буде спрямовуватися до місцевих бюджетів.

Відео виступу Маріупольського міського голови В.Бойченка:

Мер міста Золотоноша Черкаської області  Віталій Войцехівський також звернув увагу на недостатній рівень фінансового забезпечення територіальних громад та від імені Асоціації міст України закликав керівників держави збільшити частку зарахування ПДФО до місцевих бюджетів.

Відео виступу Золотоніського міського голови В.Войцехівського:


Нагадаємо, секторальна стратегія «Місцеві фінанси», розроблена Асоціацією міст України в рамках проєкту ПУЛЬС та схвалена Правлінням АМУ, передбачає збільшення частки зарахування ПДФО до місцевих бюджетів до 80%.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь