A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тавричанська громада
Херсонська область, Каховський район

Як правильно обрати шкільну продукцію

Дата: 21.08.2019 17:02
Кількість переглядів: 440

Фото без описуШановні батьки,  Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області інформує як правильно обрати шкільний одяг, взуття щоб не нашкодити здоров’ю дитини. 

Насамперед, важливо пам’ятати, що  шкільна форма повинна бути безпечною. Її, до речі, можна було б прирівняти до спецодягу, адже дитина повинна проводити в ній до 9 годин на добу, при цьому виконуючи різні дії. Потрібно приділяти максимальну увагу і підкладці в шкільному одязі. Але про склад можна дізнатися  через етикетку, маркування.

Отже, ідеальна шкільна форма має бути пошита з хорошої тканини, що буде легко пратися і не втрачатиме колір. Хороша якість буде запорукою того, що і дитина буде більш-менш задоволена своєю формою та матиме пристойний вигляд протягом навчального року.

Зимовий варіант форми повинен бути досить теплим. Ми всі розуміємо, що, нажаль, є безліч шкіл, що не дуже добре опалюються, тому тепла форма не завадить.

Через носіння неякісних речей дитина може застудитися, отримати алергію і цілий букет інших захворювань, зокрема і серцево-судинної системи. 

Відповідно до вимог   Технічного регламенту маркування матеріалів, що використовуються для виготовлення основних складових взуття, яке надходить для продажу, затвердженого постановою КМУ від 11.07.2013 року № 632, на маркуванні взуття  повинна зазначатись інформація про матеріал, який би становив не менш як 80 відсотків площі поверхні верху взуття підкладки та устілки, а також 80 відсотків об'єму зовнішньої підошви. Якщо немає жодного матеріалу, частка якого б перевищувала 80 відсотків, інформацію належить подавати про два основні матеріали, з яких виготовлено взуття.

Продавець повинен стежити за тим, щоб взуття, яке реалізується, мало маркування, передбачене Технічним регламентом маркування матеріалів, що використовуються для виготовлення основних складових взуття, яке надходить для продажу. У разі порушення законодавства, суб'єкти господарювання несуть відповідальність встановлену  Законом.

Вимоги законодавства щодо маркування шкільних ранців:

Ранець повинен мати тверду ортопедичну спинку, що добре прилягає до спини, дозволяє оптимально розподіляти навантаження на плечовий пояс.

Для збереження правильної статури школяра дуже важливі розміри та вага ранця. Його ширина не повинна перевищувати ширину плечей дитини, вага разом із вмістом повинна становити не більше 15 % від ваги школяра, а в молодших класах - 10 %.

Лямки ранця повинні регулюватися, їх доведеться підтягувати або відпускати в залежності від одягу та росту дитини. При цьому ремені повинні бути відрегульовані так, щоб ранець знаходився строго на спині, а ніяк не нижче попереку.

Вибираючи матеріал, з якого виготовлений ранець, краще зупинити свій вибір на матеріалі з водонепроникної, міцної, наприклад, нейлонової тканини, тоді він буде стійкий до кліматичних умов, у випадку забруднення його можна буде без проблем випрати. Всі шви на виробі мають бути без пропусків стібків. Шви та окантовки ранця не повинні бути грубими та врізатися в тіло дитини, всі замки та блискавки повинні легко закриватись і відкриватись, щоб не привести до травми.

Зверніть увагу на етикетку, де повинні бути рекомендації щодо віку дитини, якій рекомендовано цей виріб та наявність висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи.

У разі порушення Ваших споживацьких прав, звертайтеся до Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області: м. Херсон, вул.Перекопська, буд. 17, тел. (0552) 32-17-36(0552) 26-26-43; Управління захисту споживачів: м. Херсон, вул. Старообрядницька (Комсомольська), 34, тел. (0552) 26-36-06091-331-98-90.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь