A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тавричанська громада
Херсонська область, Каховський район

Каховська ДПІ інформує

Дата: 01.04.2019 14:17
Кількість переглядів: 546

Фото без опису

Земельний пай в оренду – доходи та податки

         Громадяни, які самостійно обробляють земельні ділянки, надані їм у розмірах, встановлених Земельним кодексом України для ведення особистого селянського господарства, та земельні частки (паї), виділені в натурі (на місцевості), сукупний розмір яких перевищує 2 гектари, повинні декларувати дохід від продажу власної сільськогосподарської продукції (ставка ПДФО - 18 відсотків).

         Крім того, з суми орендної плати за земельну ділянку (пай) стягується також військовий збір за ставкою 1,5 відсотка.

         Нагадаємо: деклараційна кампанія 2019 року, яка триває з 1 січня 2019 року по 01 травня 2019 року, пов’язана з виконанням платниками податку на доходи фізичних осіб вимог Податкового кодексу України.

         Додаткова інформація на субсайті територіальних органів ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі офіційного порталу ДФС у банері “Деклараційна кампанія - 2019” за електронним посиланням: http://kherson.sfs.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan-2019/informatsiyni-/

 

Фото без опису

Спадщина від родичів другого ступеня споріднення не оподатковується

         Новокаховське управління Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує мешканців міста, що Законом України від 23.02.2017 №1910-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування спадщини» внесено зміни до Податкового кодексу України відповідно до яких спадщина, отримана від родичів другого ступеня споріднення оподатковується за нульовою ставкою.

         Податковим кодексом визначено, що членами сім'ї фізичної особи другого ступеня споріднення вважаються її рідні брати та сестри, баба та дід зі сторони  матері або батька, онуки.

         Обов’язок платника податку щодо подання податкової декларації про майновий стан і доходи вважається виконаним і податкова декларація не подається, якщо такий платник податку отримував доходи у вигляді об’єктів спадщини, які оподатковуються за нульовою ставкою (пункт 179.4 статті 179 Податкового кодексу України).

         Звертаємо увагу: нульова ставка застосовується до доходів, отриманих платником податків у вигляді спадщини починаючи з 2017 року.

         Більш детальна інформація на головній сторінці субсайту територіальних органів ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі офіційного порталу ДФС у спеціальному банері “Деклараційна кампанія - 2019” за електронним посиланням: http://kherson.sfs.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan-2019/informatsiyni-/

 

Фото без опису

Увага: якісне заповнення платіжних документів - збереже ваші гаманці

         Новокаховське управління Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі звертає увагу платників податків на невірне заповнення платіжних документів (рахунки, персональні дані, призначення платежу) під час розрахунків з бюджетом. Така неуважність суб’єктів господарювання часто призводить до непорозумінь в частині нарахування штрафних санкцій та надходження сплачених податків до категорії нез’ясованих платежів.

         З метою уникнення помилок під час розрахунків з бюджетом необхідно перевіряти реквізити рахунків на сайті або безпосередньо в Центрі обслуговування платників податків за місцем реєстрації, ваші особові дані, призначення платежу тощо. У разі виникнення питань звертайтесь до ЦОП Новокаховського управління ГУ ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі  за адресою: м. Нова Каховка, вул. Горького, 11-а або за тел. 4-52-88.

         Тож слід пам’ятати таке.

         1. Відповідно до частини п'ятої ст. 45 Бюджетного кодексу України податки і збори визнаються зарахованими до державного бюджету з дня зарахування коштів на єдиний казначейський рахунок державного бюджету України.

         Якщо платник податків в банківському платіжному документі на сплату податкового зобов’язання зазначив неправильний код бюджетної класифікації, то кошти не надійдуть до відповідного рахунку, а сума податку не буде вважатися сплаченою. Коли помилку виявили й повторно перерахували податковий платіж на рахунок з правильними реквізитами до завершення граничного терміну сплати податкових зобов’язань – штрафні санкції та пеня не застосовуються. А коли термін сплати податкових зобов’язань вже минув, то за порушення правил сплати (перерахування) податків платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу від 10 до 20 відсотків погашеної суми податкового боргу.

         Також, після закінчення строків погашення узгодженого грошового зобов'язання на суму податкового боргу нараховується пеня.

         2. Якщо платника податків із податковим номером, що визначений інформаційною системою з платіжного документа, не знайдено серед платників податків, що перебувають на обліку в органі ДФС, сума розрахункового документа розноситься до інтегрованої карти платника (далі – ІКП) зі спеціальним кодом «Платежі до з'ясування» (Порядок ведення органами Державної фіскальної служби України оперативного обліку податків і зборів, митних та інших платежів до бюджетів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затверджений наказом Мінфіну від 07.04.2016 № 422).

         У разі відсутності платежів в інтегрованій картці платника суб’єкту господарювання необхідно написати заяву на повернення коштів, які пішли не за призначенням з обов’язковим документальним підтвердженням факту сплати.

         Оскільки повернення здійснюється не раніше 20-ти денного терміну після отримання заяви, з метою уникнення штрафних санкцій, доцільно здійснити оплату за правильними реквізитами, а потім чекати повернення.

         З реквізитами рахунків для зарахування доходів до державного та місцевих бюджетів Херсонщини можна ознайомитися в режимі онлайн на субсайті територіальних органів ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в розділі «Бюджетні рахунки» за посиланням: http://kherson.sfs.gov.ua/byudjetni-rahunki/.

 

Фото без опису 

ФОП прийняла на роботу нового працівника: як повідомити ДФС

         Повідомлення про прийняття працівника на роботу подається фізичною особою-підприємцем до територіальних органів ДФС за місцем обліку його як платника ЄСВ за формою згідно з додатком, до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором, а саме:

         - засобами електронного зв’язку з використанням електронного цифрового підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронного підпису;

         - на паперових носіях разом із копією в електронній формі;

         - на паперових носіях, якщо трудові договори укладено з п’ятьма особами.

         Інформація, що міститься у повідомленні про прийняття працівника на роботу, вноситься до реєстру страхувальників і реєстру застрахованих осіб відповідно до Закону України від 08.07.2010 № 2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь