A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тавричанська громада
Херсонська область, Каховський район

Вчасно сплачуйте податки – не доводьте підпримство до банкрутства

Дата: 06.08.2021 10:47
Кількість переглядів: 131

З початку року за заявами Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Господарським судом Херсонської області порушено 5 справ про банкрутство на загальну суму 295 млн гривень.

Це вимушений захід. До цієї процедури вдаються, коли кредитором всі передбачені законодавством заходи щодо погашення боргу вичерпані, але до повного погашення не призвели.

Статтею 4 Кодексу України з процедур банкрутства від 18 жовтня 2018 року № 2597-VIII (далі – Кодекс) передбачено, що засновники боржника, власник майна (орган, уповноважений управляти майном) боржника, центральні органи виконавчої влади, органи Автономної Республіки Крим, органи місцевого самоврядування в межах своїх повноважень зобов’язані своєчасно вживати заходів для запобігання банкрутству боржника.

Засновники боржника, власники майна (орган, уповноважений управляти майном) боржника в межах заходів щодо запобігання банкрутству боржника можуть надати боржнику фінансову допомогу в розмірі, достатньому для погашення грошових зобов’язань боржника перед кредиторами, у тому числі зобов’язань щодо сплати податків і зборів (обов’язкових платежів), страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування і відновлення платоспроможності боржника. У разі отримання боржником фінансової допомоги він бере на себе відповідні зобов’язання перед особами, які надали таку допомогу.

Окрім цього, ст. 61 Кодексу визначено, що у разі банкрутства боржника з вини його засновників або інших осіб, у тому числі з вини керівника боржника, які мають право давати обов’язкові для боржника вказівки чи мають змогу іншим чином визначати його дії, на засновників боржника - юридичної особи або інших осіб у разі недостатності майна боржника може бути покладена субсидіарна відповідальність за його зобов’язаннями.

Отже, для уникнення звернення до суду із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство та заявлення вимог до третіх осіб, які відповідно до законодавства несуть субсидіарну відповідальність за зобов’язаннями боржника у зв’язку з доведенням його до банкрутства, наголошуємо на необхідності вирішення питання погашення податкового боргу перед державою.

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь