A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тавричанська громада
Херсонська область, Каховський район

Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області інформує

Дата: 24.03.2020 08:58
Кількість переглядів: 352

У зв’язку з обмежувальними заходами, прийнятими Урядом України з метою запобігання розповсюдження коронавірусу COVID-19, та введенням карантину Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області повідомляє про обмеження прийому та обслуговування громадян в свої сервісних центрах на період запровадження карантинних заходів.

Надаватимуться лише послуги без доступу до приміщення сервісного центру щодо приймання заяв на оформлення допомоги на поховання, приймання заяв на нове призначення пенсії (у виключних випадках), видачі попередньо замовлених довідок та видачі попередньо замовлених пенсійних посвідчень.

Також інформуємо, що Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню корона вірусної інфекції (COVID-19)» від 17 березня 2020 року №530-ІХ зупинено перебіг строків звернення за отриманням адміністративних та інших послуг з дня оголошення карантину. Перебіг цих строків буде поновлено від дня припинення карантину.

Таким чином, люди, які вже набули права на призначення пенсії або перерахунок, але ще не встигли подати документи, зможуть це зробити після завершення карантину без будь-яких грошових втрат для себе.

У той же час, вже зараз переважну більшість питань можна вирішити без особистого відвідування органів Фонду, скориставшись онлайн сервісами вебпорталу Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua).

Не виходячи з дому, можна:

- подати заяву про призначення пенсії та/або заяву на перерахунок пенсії;

- отримати довідки, достовірність яких підтверджується цифровим та QR-кодами (форми ОК-5/ОК-7, довідки про розмір пенсії, відомості про виплачену заробітну плату, сплачені страхові внески, наявний страховий  стаж тощо);

- перевірити відомості про трудову діяльність (електронна трудова книжка);

- здійснити попередній розрахунок майбутньої пенсії за віком за допомогою сервісу «Пенсійний калькулятор»;

- подати Анкету застрахованої особи для внесення/змінення/ уточнення даних в Реєстрі застрахованих осіб;

- подати звернення (пропозицію) відповідно до Закону України «Про звернення громадян»;

- активізувати послугу безкоштовного СМС - інформування (стосовно призначення/перерахунку пенсії; сплати страхових внесків роботодавцем та щодо наявного страхового стажу).

Для повноцінного використання можливостей вебпорталу необхідно отримати кваліфікований електронний підпис, який видається акредитованими центрами сертифікації ключів. Для прикладу, власники рахунків «Приватбанку» можуть отримати кваліфікований електронний підпис вдома з допомогою онлайн додатку цього банку.

Звертаємо також увагу, що по окремих видах послуг немає нагальної потреби звертатися саме в період дії карантину, оскільки на розмір та порядок отримання виплат з бюджету Пенсійного фонду це не вплине. Зокрема, заяву на призначення пенсії за віком та по інвалідності можна подати протягом 3 місяців з дати виникнення права на пенсію; заяву на призначення пенсії по втраті годувальника – протягом 12 місяців з дати смерті годувальника; заяву на виплату недоотриманої пенсії – протягом 6 місяців з дати смерті пенсіонера. Передбачений законодавством перерахунок пенсій з 01.04.2020 працюючим пенсіонерам, буде проведено в автоматизованому режимі, тобто особисте звернення пенсіонерів до органів Фонду не потрібно.

На даний час сервісні центри Пенсійного фонду України в області продовжують працювати за встановленими графіками.

Разом з тим, закликаємо громадян, які збираються відвідати сервісні центри Фонду, спершу з'ясувати можливість отримання послуги дистанційно або після завершення карантину за телефонами «гарячих» ліній:

?   Головне управління – (0552) 35 39 02

?   Каховський сервісний центр – (05536) 2 13 86

 

Усні консультації можна також отримати з допомогою Skype-зв‘язку (gupfu_kherson)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь