A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тавричанська громада
Херсонська область, Каховський район

На території Херсонській області у жовтні 2019 року розпочинаються заходи із пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу

Дата: 08.10.2019 10:10
Кількість переглядів: 553

Фото без опису

Дикі м’ясоїдні тварини (лисиці, вовки, єнотовидні собаки, куниці, тощо) є природнім резервуаром дикого вірусу сказу та основним джерелом зараження домашніх котів, собак та інших сприйнятливих до сказу тварин.


Сказ – особливо небезпечна гостра вірусна хвороба тварин і людини, яка характеризується ознаками поліенцефаломієліту, паралічами і абсолютною смертністю. Сказ входить у п’ятірку найбільш небезпечних зооантропонозів, що завдають величезні соціально – економічні збитки.


Досвід європейських країн показує, що найдієвішим вирішенням питання ліквідації сказу серед диких тварин є проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин шляхом обробки мисливських угідь з розкладанням принад з вакциною.


На території Херсонській області у І декаді жовтня 2019 року проводяться заходи із пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин шляхом обробки мисливських угідь за допомогою авіатранспорту. Будуть задіяні чотири літаки АН-2 та бригади у складі представників відповідальних служб з базуванням на території аеродрому міста Каховки. При цьому буде застосовуватися Вакцина антирабічна для пероральної імунізації м’ясоїдних тварин «Орісвак».
 

Розповсюдження вакцини здійснюється за таким принципом:


- обробляється весь ареал, за винятком населених пунктів і великих водних просторів із врахуванням ареалу проживання лисиць;


- принади розкладаються рівномірно в межах визначеної території.


Звертаємось до мешканців Каховського району Херсонської області з проханням з порозумінням віднестись до заходів з вакцинації диких м’ясоїдних тварин, при виявленні принад не руйнувати їх, не брати в руки, та залишати привабливими для тварин.


Заздалегідь дякуємо за порозуміння!


Держпродспоживслужба наголошує, що ліквідація сказу навіть на значних територіях нашої держави – цілком реальна справа за умови проведення комплексних заходів та наполегливої праці фахівців ветеринарної медицини, лісового та мисливського господарств, місцевого самоврядування, житлово – комунальних служб та громадських організацій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь