A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тавричанська громада
Херсонська область, Каховський район

Щодо застосування державної мови

Дата: 21.08.2019 16:59
Кількість переглядів: 490

Фото без опису

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області інформує: 16 липня 2019року вступив в силу Закон України "Про забезпечення функціонування української мови як державної», однак не всі статті і положення Закону будуть застосовуватися одразу.

З 16 січня 2020 року набирає чинності вимога щодо обов’язкового застосування державної мови у рекламі. За порушення цієї вимоги, рекламодавці, виробники та розповсюджувачі реклами понесуть відповідальність відповідно до Закону (від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або попередження, якщо порушення вчинене вперше).

Також, відповідно до Закону України «Про захист прав споживачів», споживач має право на одержання необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про продукцію, що забезпечує можливість її свідомого і компетентного вибору.

Інформація повинна бути надана споживачеві до придбання ним товару чи замовлення роботи (послуги).

Інформація споживачеві повинна надаватися згідно із законодавством про мови. Тобто, у закладах роздрібної торгівлі, закладах оздоровлення, закладах тимчасового розміщення, закладах надання побутових послуг, закладах харчування, СТО, тощо, інформація (цінники, меню, прейскуранти, інструкції, тощо) про товари, роботи та послуги має бути надана споживачу українською мовою та, виключно на прохання споживача, будь-якою іншою мовою.

У разі порушення законодавства про захист прав споживачів суб'єкти господарювання несуть відповідальність встановлену Законом (у розмірі тридцяти відсотків вартості одержаної для реалізації партії товару, виконаної роботи, наданої послуги, але не менше п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

У разі порушення Ваших споживацьких прав, звертайтеся до Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області: м. Херсон, вул.Перекопська, буд. 17, тел. (0552) 32-17-36(0552) 26-26-43; Управління захисту споживачів: м. Херсон, вул. Старообрядницька (Комсомольська), 34, тел. (0552) 26-36-06091-331-98-90.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь