A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тавричанська громада
Херсонська область, Каховський район

Інформація для платників податків

Дата: 26.06.2019 10:23
Кількість переглядів: 483

З початку року бізнес-спільнота Новокаховського управління поповнилась

на 588 суб’єктів господарювання

В Новокаховському управлінні Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі 588 фізичних та юридичних осіб  виявили бажання відкрити свій бізнес у 2019 році. Серед новачків – 500 ФОПів та 88 юридичних осіб. Про це повідомила начальник Галина Серебрянська.

Податківець відзначила, що серед напрямів діяльності, у яких реалізовують себе «початківці» - фізичні особи, сьогодні найбільш популярною є роздрібна торгівля з лотків та на ринках, в неспеціалізованих магазинах (переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами). Популярними залишаються послуги перукарень та салонів краси.      Найбільш поширеними видами діяльності серед новостворених юридичних осіб є  торгівля та будівельні роботи.

Фото без описуСільгоспвиробники повинні оформлювати найманих працівників

Новокаховське управління Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє, що в Україні триває операція «Урожай-2019». Її мета  - забезпечення повноти нарахування та сплати податків юридичними особами, фізичними особами-підприємцями та громадянами, які є власниками земельних ділянок та власними силами обробляють такі земельні ділянки для отримання доходу. Особливий акцент працівники фіскальної служби роблять на упередженні схем ухилення від оподаткування, виявленні й реєстрації неоформлених найманих працівників та легалізації їх заробітної плати.

Фото без описуУ зв’язку з цим, Новокаховське управління нагадує сільгоспвиробникам та фермерам, що  найманий працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та подання повідомлення до територіальних органів Державної фіскальної служби.

Повідомлення про прийняття працівника на роботу подається до територіальних органів ДФС за місцем обліку роботодавця як платника єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування одним із таких способів:

- засобами електронного зв'язку з використанням електронного цифрового підпису відповідальних осіб;

- на паперових носіях разом з копією в електронній формі;

- на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п'ятьма особами.

Повідомлення про прийняття працівника на роботу подається до початку роботи працівника за формою згідно з додатком до постанови Кабінету   Міністрів  України  від  17 червня 2015 №413.

До уваги платників: на період відпустки можливе звільнення від сплати єдиного податку

Новокаховське управління Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що платники єдиного податку  1 і 2 групи сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. У свою чергу нарахування авансових внесків для таких платників єдиного податку здійснюється податковими органами на підставі поданої ними заяви, зокрема щодо розміру обраної ставки єдиного податку, заяви стосовно періоду щорічної відпустки.

Водночас згідно пп. 295.5 ПКУ платники єдиного податку, віднесені до груп 1 і 2, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки. Проте за умови, якщо вони не використовують працю найманих осіб.

Тобто платники єдиного податку груп 1 і 2, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки за умови подання заяви до контролюючого органу стосовно обрання періоду щорічної відпустки.

Щодо підприємців — платників 3 групи, таке звільнення від сплати єдиного податку до них не застосовується через недоцільність. Адже вони сплачують не фіксовану основну ставку єдиного податку, а відсоткову — від фактично отриманого доходу за звітний період. Тобто якщо підприємець  групи 3 знаходиться у відпустці за власним бажанням, це жодним чином не впливає на порядок нарахування та сплати єдиного податку за відповідний звітний період.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь