A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тавричанська громада
Херсонська область, Каховський район

Свято 8 Березня в закладах дошкільної освіти Тавричанської ОТГ

Дата: 12.03.2018 10:39
Кількість переглядів: 1025

Фото без описуСВЯТО "ВЕСНИ ТА МАМИ"

7 березня у закладах дошкільної освіти  Тавричанської сільської ради пройшли свята, присвячені Міжнародному жіночому дню. 8 Березня – ідея поєднання образів Жінки і Весни; час оновлення, пробудження природи від зимового сну; час подякувати Жінці і жіночості за її роль у круговороті відтворення людства. Від правильної подачі цього свята залежить становлення у хлопчиків особливого відношення до жіночої статі та розвиток жіночості у дівчаток.

Ніжно, зворушливо, емоційно… - самі ці слова, найкраще передають атмосферу, яка  панувала на святі 8 Березня у Тавричанському закладі дошкільної освіти.

Наймолодші вихованці зачаровували своїми усмішками і танцями. Перші вірші, слова подяки, веснянки-все це вдавалося малятам легко і невимушено.

Для мам старших вихованців відбулася справжня церемонія нагородження -   «Пурпурове сердце»! Гарні слова лунали для найдорожчих у світі людей.  У щирих  піснях прославляли материнське добре серце, бабусину турботу, прихід весни. Кожна мати і бабуся, які були присутні в залі, отримали свої знаки визнання від дітей – золоті та пурпурові серця у різних номінаціях. Колишні вихованці дитячого садка спробували себе у ролі ведучих. А запальний Дзідзьо став прикрасою цього свята!

Святкування у  Мар’янівському закладі дошкільної освіти (ясла-садок)  розпочалося з виразного  читання дітьми віршів про свято у вигляді репортажу.

Дітьми ритмічно та синхронно виконані танці «Губки бантиком», «Танок дівчаток», «Вальс». Всією різновіковою групою виконані пісні «Дівчина весна», «Мама», «Бабуся».

Крім цього проведено рухливу  гру «Перенеси покупки» та гру для тат та дочок «Вгадай доньку».

Вихованцями чоловічої статі, переодягненими в бабусь, було розіграно жартівливу сценку «Бабусі», виконано пісню «Ми чоловіки» і жартівливі  частівки.

Директор закладу привітала всіх присутніх зі святом та нагородила подяками батьків за участь у конкурсі спільних робіт батьків та дітей  на тему «Перші промені сонця».

З наступаючим святом усіх присутніх  жінок у залі привітав запрошений на свято  староста с. Мар’янівка  Сита І.В..

Дудчинський заклад дошкільної освіти та їх вихованці поздоровляли своїх матусь, бабусь та сестричок зі святом 8 Березня. Хлопчики заводили дівчаток в урочисто прикрашений зал під музичний супровід.

Свято було наповнене ніжними таночками, інсценівками та піснями, які пронизували своєю чутливістю кожного присутнього та наповнювали теплотою та добротою до своєї матері.

Вихованці розповідали вірші про мам, співали пісні «Пісня про бабусю», «Мамине свято», які пронизували своєю чутливістю кожного присутнього та наповнювали теплотою та добротою до своєї матері.Також водили хоровод «Ой минула вже зима».

На завершення під оплески та музичний супровід для матусь проводились конкурси: «Весняний букет», «Відгадай по долонькам дочку чи синочка», «Одягни ляльку», «Художниця».

Свято матері – ідея материнства і подяки Матері, ідея безмежної та безумовної любові, що підтримає дитину у будь-яких обставинах. Діти навчаються виявляти шану та подяку матері, вчяться розумінню, що не слід засмучувати материнське серце, а дівчата до того ж всотують засади материнства.

(Кіло М.С. спеціаліст з питань дошкільної освіти)

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису
 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь