A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тавричанська громада
Херсонська область, Каховський район

Виїзна консультація АМУ

Дата: 25.11.2020 08:59
Кількість переглядів: 338

Фото без опису

Регіональні консультанти Асоціації міст України в Херсонській області провели виїзну консультацію в Тавричанській сільській раді з питань розбудови громади після місцевих виборів.

Зустріч організовано в рамках проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (#ПУЛЬС). Участь у заході, проведеному з дотриманням карантинних вимог, взяли новобрані голова сільської ради Сергій Ожго, секретар ради Марина Чуєнко, а також спеціалісти апарату ради з фінансових, юридичних, кадрових та земельних питань.

Серед обговорених питань – прийняття першочергових процедурних рішень новим складом депутатського корпусу об’єднаної територіальної громади. Адже до цієї уже діючої ОТГ у Каховському районі з напрацьованим досвідом у відповідності до Перспективного плану формування територій громад області після місцевих виборів приєдналася ще Волинська сільська рада.

Тож виникає нагальна потреба отримати відповідні рекомендації щодо першочергових кроків з розбудови громади у оновленому складі, зокрема, з впорядкування майнових питань, організації безперебійної роботи всіх закладів, підготовки певних питань до найближчих сесій. Чимало неузгоджених питань з формування ще одного старостинського округу, визначення зі старостою, розв’язання проблем з кадровим забезпеченням та вивільненням кадрів у процесі реорганізації Волинської сільради шляхом приєднання до Тавричанської.

Виконавчий директор РВ АМУ Лариса Оленковська наголосила на першочерговості питань, котрі мають бути розв’язані невідкладно. Йшлося, зокрема, про гнучкість під час вирішення кадрових питань та суворе дотримання законодавства, оскільки деякі процедурні питання в раді, яка приєднується, не були виконані заздалегідь. Тож потрібно чітко дотриматися законодавства та не допустити погіршення якості надання послуг населенню в жодному з населених пунктів громади. Подеколи брак досвіду має швидко заміщатися новими знаннями. У цьому РВ АМУ обіцяє повне сприяння та оперативне консультування, адже Тавричанська ОТГ є членом Асоціації і може завжди розраховувати на допомогу.

Цього разу під час виїзної консультації детально йшлося про формування штатів та створення окремих підрозділів як юридичних осіб, про їх структуру, фахово-кваліфікаційні вимоги. ОТГ порівняно невелика, тож тут міркують над тим, як ефективно забезпечити надання всього спектру послуг у рамках своїх повноважень і при цьому заощадити місцевий бюджет.

Серед складних завдань – формування бюджету на наступний рік. З цього приводу стали в нагоді рекомендації та роз’яснення регіонального консультанта АМУ з бюджетних питань Марії Кривецької. Вкрай актуальним для громади та її промоції, пошуку нових інвесторів є й налагодження якісних комунікацій, зв’язків з громадськістю та ЗМІ. Про це також наголошувалося під час зустрічі.

Окремо йшлося про деякі аспекти залучення інвестицій та участь ОТГ у конкурсах проєктів розвитку громади, аби залучити позабюджетні кошти, за які варто поборотися.

Регіональні консультанти #АМУ постійно проводять активну роз’яснювальну роботу під час виїзних та онлайн-консультацій, практикумів, дають фахові рекомендації у світлі особливостей та перспектив господарювання в статусі ОТГ керівникам та представникам апаратів громад Херсонщини. Аби учасники отримували максимум відповідей на запитання, котрі їх цікавлять.
Асоціація міст України #Децентралізація #Місцеве_самоврядування Херсонське регіональне відділення Асоціації міст України #спільними_зусиллями #USAID #PULSE #Тавричанська_ОТГ 

 

Джерело: https://cutt.ly/0hsNfjc


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь